ГЕРБ учреди организация на Старейшините и в Плевен
ГЕРБ учреди организация на Старейшините и в Плевен / netinfo

В Плевен се проведе учредително събрание на организацията на Старейшините на ПП ГЕРБ. На него присъстваха редовни членове на Политическа партия ГЕРБ – Плевен на възраст над 55 години, които бяха запознати с дневния ред на учредителното събрание и процедурата за номиниране, гласуване и избор на Областно ръководство на СГЕРБ Плевен.

Областният координатор на ГЕРБ Плевен Ивелин Николов откри събранието и благодари на всички присъстващи за активното им участие в утвърждаването и развитието на Политическа партия ГЕРБ в Плевенска област.

На събранието присъства Николай Андреев, председател на СГЕРБ, който представи основните положение на политическата програма на организацията на Старейшините. СГЕРБ е структура на активните и притежаващи богат жизнен опит членове на ПП ГЕРБ, изградена върху принципите на демократичността и зачитаща общочовешките ценности, правата и свободите на личността в Р България.

СГЕРБ обединява на доброволна основа хора в зряла възраст, над 55 г., осъществявайки своята дейност в съответствие с Устава, Програмните документи и решенията на Националните органи на ПП ГЕРБ, с Конституцията и законите на Република България, както и с позициите на Европейския съюз на гражданите – сеньори към ЕНП, залегнали в неговата програма. Те са хора с богат жизнен и професионален опит от най-различни сфери на обществото. Сред тях има много представители на академичната и научна общност, бизнеса, културата, икономиката, здравеопазването, социалните дейности и т.н.

След проведената процедура за Областен координатор и секретар на СГЕРБ бяха номинирани по 3 -ма кандидати. След гласуването за Областен координатор на СГЕРБ в Плевенска област бяха номинирани Константин Денчев, Тодор Желязков и Петко Петков, а за Областен организационен секретар – Георги Петров, Методи Събев и Петко Петков.

Очаква се имената на номинираните да бъдат утвърдени от изпълнителната комисия с председател Цветан Цветанов.