Георг Спартански беше бизнес доброволец в ученическа инициатива в Славяново
Георг Спартански беше бизнес доброволец в ученическа инициатива в Славяново / obshtina.pleven

С питка и шарена сол беше посрещнат днес кметът на Община Плевен Георг Спартански в залата - медиен център в СУ „Христо Ботев" в Славяново. Той и кметът на населеното място Христо Таренгов се включиха в проява под надслов „Съвременният кмет - лидер, предприемач или мениджър", част от инициативата Световната седмица на предприемачеството на Junior Achievement Bulgaria.

Георг Спартански беше бизнес доброволец в ученическа инициатива в Славяново
netinfo


Пред ученици от седми до единадесети клас Георг Спартански разказа за любимите си занимания, детските си мечти, за семейството си, както и защо преди година е решил да се кандидатира за кметското място. „Да си началник не е цел в живота, това е само средство да свършиш някаква работа в полза на повече хора. Съвременният кмет задължително трябва да е лидер, който обаче не се избира. Дали хората ще ти повярват, зависи от самия теб. Ти трябва да вървиш пред тях и да поемаш ударите пръв, а не след тях. Важното е да се срещаш с хората, да не се криеш, да виждаш проблемите и да предлагаш начини за решаването им. Що се отнася до това дали кметът трябва да е предприемач, аз съм твърдо против това той да прави бизнес. Предприемачеството се отнася до това да предложиш условия за създаване на бизнес инвестиции. Задължително трябва да си и мениджър, трябва да имаш екип, на който да разчиташ и да ръководиш. Защото само колективните усилия в една посока раждат успех", се обърна към учениците Георг Спартански.

Георг Спартански беше бизнес доброволец в ученическа инициатива в Славяново
netinfo


Той и Христо Таренгов се включиха и в ситуационна игра, водена от директора на училището Лиляна Манолова, в която бяха начело на два екипа. Те трябваше да определят най-важните пет проблема на Славяново, като се обединят около един водещ, както и да предложат бизнес решение. Така стана ясно, че има инвеститорски интерес към създаване на увеселително заведение в населеното място, както и че ремонтът на читалището, за който Община Плевен отпусна средства, започва в края на тази седмица.

„Трябва да знаете, че всичко става с труд и воля. Вярвайте в себе си и полагайте усилия, образовайте се, за да сте подготвени. Само така и Славяново, и Плевен ще изглеждат както вие ги направите. От вас зависи", каза още Георг Спартански.

В края на гостуването двамата кметове получиха и сертификати за участие като бизнес доброволци в инициативата „Съвременният кмет - лидер, предприемач или мениджър".

Георг Спартански беше бизнес доброволец в ученическа инициатива в Славяново
netinfo