Ген. Румен Радев: Управляващите скочиха в ямата на компроматите, а това е признак на безсилие
Ген. Румен Радев: Управляващите скочиха в ямата на компроматите, а това е признак на безсилие / dariknews.archive

Тази неделя в Плевен кандидат-президентската двойка ген. Румен Радев и Иляна Йотова, откриха кампанията си за предстоящите на 6-ти ноември избори за президент на България.

При откриването, което се състоя на площад „Възраждане" в центъра на Плевен генерал Радев каза, че в момента в страната се надига вълна и хората искат промяна. Той акцентира върху ролята на президентската институция при решаването на глобални национални проблеми на фона на сегашното управление на страната:

„В момента вече се надига вълна. Хората навсякъде са излезли от апатията и смело държат да има промяна и ние ще я постигнем на 6-ти ноември. Управляващите показаха вече, че губят. Те показаха слабост, защото напуснаха полето на честното съревнование и скочиха в ямата на компроматите, което е признак на безсилие.

Пита ли ни някой, дали искаме демографските проблеми в държавата да се решават с трайно заселване на бежанци и България да се превърне в емигрантското гето на Европа. Защо тогава, вместо да ни питат приемат постановления, с които вече регулират въпросите за трайното заселване на чужденци в България. Не искаме държава, която да се управлява с недемократични методи. Да бъде държавата демократична, това означава Парламентът и Съдебната власт да работят независимо от Правителството и премиера.
Така ли е в момента, или една партия се е сраснала с държавата и едната личност над тази партия поема пълната власт и командва, както видяхме вече парламента и съдебната власт.

Какво ни остава тогава?

По нашата Конституция, единствената институция, която може да противостои на тези решения на властта се нарича Президент на Република България. Президент, който може и трябва да обединява нацията около национално значими цели.
Това е големият залог на тези избори и тук става въпрос, ще има ли България президент, който да изпълнява волята на управляващите и да се съобразява изцяло с чужди интереси или ще имаме президент, който ще се ръководи единствено от интереса на българските граждани.
Вие вярвате ли, че г-жа Цачева като президент на Република България, ще може да вземе и едно самостоятелно решение, без да слуша волята на г-н Борисов?", попита ген. Румен Радев.

Той обеща, че няма амбицията да става баща на нацията, но ще бъде гласът и волята на всички български граждани. Ген. Радев няма да дели българите на леви и десни, сини и червени, по етнически произход и религиозни убеждения, както и на такива, които са по-млади или преминали 40 години.

Ген Румен Радев Управляващите скочиха в ямата на компроматите а това е признак на безсилие
netinfo

Кандидатът за вицепрезидент на България - евродепутатът от БСП Илияна Йотова заяви:
„Ще водим войни с неграмотнитте политици, които ни докараха до тук, с онези, които не разбират, но гледат да не изпуснат кокала. С онези, които предават интересите на дъжавата ни и са зависими от чуждата воля и от собствените интереси".

Ген Румен Радев Управляващите скочиха в ямата на компроматите а това е признак на безсилие
netinfo

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза: „Време е да избираме между достойнството си като народ и безчестието на едно правителство, на един премиер и на един президент, които продадоха България. Продадоха я, когато замениха Ирина Бокова с Кристалина Георгиева и днес Кристалина Георгиева получи своя подарък за това предателство и се връща в Световната банка, но България загуби своя пост в Европейската банка.

Ген Румен Радев Управляващите скочиха в ямата на компроматите а това е признак на безсилие
netinfo

Началниците на Бойко Борисов го използваха и го изоставиха. Те ни предадоха, когато подписаха споразумението с Канада, защото то ще съсипе българското земеделие и икономика. Предадоха националния интерес, когато подписаха санкциите с Русия.
Време е за избор между народа ни и мафията, която е приседнала на държавната трапеза", каза още Нинова.

Ген Румен Радев Управляващите скочиха в ямата на компроматите а това е признак на безсилие
netinfo