Дом Майка и дете получи най-голямото дарение от 15 години насам
Дом Майка и дете получи най-голямото дарение от 15 години насам / netinfo

Тъй като днес е 15 септември, с полагащото им се внимание се ползват децата. Макар че за тях е нужно не само да се говори, а и да се прави нещо всеки ден. Това е ествествена грижа на родителите. Има обаче една група малчугани, чийто родители се отказват от тях.

И така, още бебета, те попадат в Дом майка и дете, както сме свикнали да го наричаме. В Плевен също има такъв, при това се оказва, че той е най-големия в цяла България и в него в момента се отглеждат 245 деца - от бебета на няколко дни до деца с увреждания на 7 години, както и недоносени бебета.

В края на миналата седмица, Домът получи най-голямото в близките 15 години дарение. Понеже средствата, отпуснати от държавата, не стигат до никъде, а добри хора все още се намират. Кои са те и как дареното пристигна в плевенския дом за медико-социални грижи за деца разказва главната сестра Корнелия Христова. /в прикачения звуков файл/

И още няколко наглед сухи данни, зад които се крие щастието на не един малчуган. От началото на годината до сега 13 бебета и деца до 3 годинки от Дома са намерили своето семейство и са осиновени, като средно по 40 на година са осиновяванията. Радостното е, че има много желаещи семейства, които чакат «своето» чуждо дете. И които заслужават нашето и ваше уважение за постъпката си.