tenis
tenis / dariknews.bg
През следващите три дни за трета поредна година Плевен ще бъде домакин на държавното отборно първенство по програмата на БФТ и ММС- „Тенисът спорт за всички“ – Тенис 10. Участие ще вземат 8 отбора: тенис клубовете  "Албена"- Пловдив, ТК "1882"- София, ''Проспорт"- София, ''Черно море - Eлит''- Варна, ''Черноморец''- Бургас, ''Нова Загора'', ''Шумен'' и ''Плевен 90''.

През 2015 и 2016 година ТК ''Плевен 90'' се класира на второ място в първенството. Тази година очакванията и амбициите на местния клуб са за по-предно класиране, тъй като първа ракета на отбора е Росица Денчева, която е номер 1 в ранглистата на БФТ за 12-годишни, и Йоана Константинова – осма в ранглистата за тази възраст. И двете наши състезателки са 10-годишни.

Държавното първенство е част от спортния календар на Община Плевен и се осъществява с нейна финансова подкрепа и под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански.
Надпреварата ще се проведе на кортовете в парк „Кайлъка” и започне на 4 август в 15:00 часа, като ще продължи в събота и неделя от 9:00 часа.