ob6tina pleven
ob6tina pleven / dariknews.archive
На 28 февруари в 13:00 часа в Актовата зала в Община Плевен ще се състои тържествено подписване на Меморандума за сътрудничество между Българска академия на науките, представлявана от нейния председател акад. Юлиан Ревалски и кмета на Община Плевен Георг Спартански.
Споразумението предвижда задълбочаване на сътрудничеството между институтите на БАН и местните власти, културните и образователните институции, бизнеса в региона, както и кандидатстването със съвместни проекти. След сключването на меморандума за сътрудничество в сградата на Общината ще се проведе брифинг на Председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски, Кмета на Община Плевен Георг Спартански, Ректора на Медицински университет - Плевен проф. д-р Славчо Томов, д.м.н., както и проф. дфн Петър Петров, Главен координатор на Националната академична мрежа, членове на Събранието на академиците и член-кореспондентите (САЧК) и доц. Т. Вълова, д.п., Координатор на Регионалния академичен център – Плевен (РАЦ).
По-късно, след тържественото подписване от 14:00 ч в Телекомуникационния център на МУ-Плевен ще бъде открита изложбата „Жените в историята на Българската академия на науките“ от художествено-документалното наследство на БАН. Нейни съорганизатори са: научният архив на БАН, РАЦ – Плевен и Медицински университет – Плевен. Изложбата ще бъде експонирана във фоайето на Факултет „Фармация“ и фоайето на Телекомуникационния център до 15 март.