Детелин Далаклиев стана за 4-ти път Спортист на годината
Детелин Далаклиев стана за 4-ти път Спортист на годината / archive.dariknews

„Не знаех дали ще получа титлата и не ми се вярваше", каза Детелин Далаклиев, непосредствено след обявяването му за Спорист на годината на официалната церемония, която се състоя този петък - 13-ти декември в Актовата зала на Община Плевен.

Отличието беше връчено лично от кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, който сподели, че вече е станало традиция, боксът да печели всички призови места и да бъде водещия спорт в Плевен, който представя града и България на европейските и световните рингове.

Детелин Далаклиев стана за 4ти път "Спортист на годината"
netinfo

"Това, което ме направи за пръв път Спортист на годината за Плевен беше надпреварата за купата „Странджа", в която участваха едни много твърди съперници, които взеха първите места в световни състезания". Световният шампион по бокс обясни, че промяната в категорията, в която вече играе носи доста неудобства, особено в началото и това го кара да не се чувства достатъчно сигурен и наистина ще е необходимо известно време. Това според него му се е отразило и е една от причините за загубата му на Европейското по бокс тази година.

Далаклиев сподели, че боксът много се е променил напоследък и вече не се залага само на техниката, а има стремеж той да се превърне в голямо зрелище - нещо характерно за професионалния бокс. „Това пречи на българския бокс, защото ние сме технични боксьори, но не се залага на това".

Детелин Далаклиев каза, че е решил през 2014-та година да остане на по-лек режим, тъй като в спортния календар не са предвидени Европейско или Световно първенство. Това ще му даде възможност да се подготви добре и през 2015-та г. да даде всичко от себе си за да се върне като голям шампион, а не просто да записва участия. Той сподели, че планира да се занимава и с треньорска дейност, но не иска да смесва двете неща и това ще стане на един по-късен етап.

Детелин Далаклиев, който за четвърти път стана носител на „Спортист на годината" си пожела тази година да получи финансиране от Община Плевен, тъй като по неизвестни за него причини, през 2013 година то е било спряно и това затруднява допълнително работата на клуба.

На официалната церемония бяха раздадени отличия за най–перспективен млад състезател до 14 годин и най–перспективен млад състезател до 18 години. Званието Отбор на годината беше присъдено на Баскетболен клуб „Спартак Плевен” с президент и треньор Цветан Антов.

Детелин Далаклиев стана за 4ти път "Спортист на годината"
netinfo

 

 

 

Треньор на годината стана Георги Гетов – Лека атлетика – СКЛА”Спартак Плевен”. Наградатаму беше връчена от Главния секретар на Областна администрация-Плевен Емил Димитров.

Детелин Далаклиев стана за 4ти път "Спортист на годината"
netinfo