praznik
praznik / obshtina guljanci
На 14 декември започнаха Коледно-Новогодишните тържества в Гулянци. По традиция малки и големи се стекоха в центъра на града под голямата елха, за да запалят светлините, да посрещнат най-скъпия гост и да се забавляват заедно.
Нов момент в празника тази година беше Коледният базар на Центъра за обществена подкрепа при Община Гулянци и ДГ „Незабравка”. Децата бяха изработили за своите съграждани прекрасни сувенири, картички, сурвачки, сладкиши. Базарът пожъна невероятен успех, а малките сръчковци и техните ръководители останаха доволни, че създаденото от тях донесе радост на хората.
Атрактивно начало на празника под елхата сложи появата на Дядо Коледа. Яхнал впечатляващ мотор, той „долетя” от далечна Лапландия и зарадва с подаръци всички деца. Те пък му подариха възторжена радост и богата Коледна програма с много песни и танци в изпълнение на младите артисти при НЧ „П. Р. Славейков” гр. Гулянци.

Кметът на община Гулянци Лъчезар Яков поздрави своите съграждани с думите:
 „Мили деца, скъпи съграждани, радвам се, че за поредна година сме заедно на този хубав празник.
Сърдечно Ви поздравявам с настъпващите Коледа и Нова година!
Нека в тези светли дни се обърнем един към друг с повече вяра, доброта и състрадателност, с повече търпение и благородство.
Да се помолим заедно за здраве и благоденствие! Да се борим заедно за един по-мирен и хармоничен свят в името на нашите деца – децата на община Гулянци! Светли Христови празници! Спорна, мирна и честита 2019 година!”