Цветко Цветков поздрави читалищни дейци по повод 1 ноември
Цветко Цветков поздрави читалищни дейци по повод 1 ноември / netinfo

Проблемите на читалищата и библиотеките би трябвало вече да започнат да намират своето по-добро решение, каза на среща с представителите на културните институции областният управител на Плевен Цветко Цветков. Днес той подари по случай 1 ноември на 9 читалища от Плевенска община и още 14 от общините в областта художествени албуми на Плевенска област.

“Радващо е, че по една от първите оперативни програми, които стартираха - тази за Регионално развитие, стартира и схема по т.нар културна и образователна инфраструктура”, каза Цветко Цветков. Няколко общини в Плевенска област вече са разработили и внесли проекти за модернизация и реконструкция на читалищната база, проектите са на стойност до пет милиона лева. Подобни средства не са получавани може би от създаването на читалищата до сега, коментира областният управител на Плевен.

Той апелира към читалищните дейци да използват възможностите за кандидатстване по различните програми, за да се обогати книжния фонд, да се оборудват с компютърна техника, да се обновят сградите.

Какво каза още Цветко Цветков чуйте в звуковия файл.