lovech
lovech / obshtina.lovech
Четирима младши експерти „Административно обслужване” започват работа в община Ловеч по програмата „Старт в кариерата”, съобщи кметът Корнелия Маринова. Те са Анита Илиева (23-годишна), Биляна Матева (25), Момчил Луловски (25) и Хюлия Вели (25). Четиримата са избрани след конкурс и ще работят в продължение на девет месеца. Първият им работен ден беше на 15 февруари.
 
„Видяха ми се мотивирани млади хора, говорихме какви са нагласите и очакванията им”, коментира Маринова. От началото на нейния мандат в общината вече работят трима млади специалисти, назначени именно след стаж по програмата „Старт в кариерата”.
 
По време на работата новите четирима ще се запознаят с дейността на цялата администрация, като ще имат възможност детайлно да опознаят работата на структурните звена в областта на местни приходи, икономическа политика и бюджет.
 
Програма "Старт на кариерата" на Агенцията по заетостта към Министерство на труда и социалната политика работи от няколко години. Нейната основна цел е да бъдат осигурени възможности за придобиване на трудов стаж на безработни младежи, завършили средно или висше образование, с цел улесняване на прехода между образование и заетост.