/ МУ-Плевен
Двойна тържествена промоция на Факултет „Здравни грижи“ и Медицинския колеж
На 24 октомври 2019 г., четвъртък, от 11.00 ч. в зала „Магнум“ ще се състои двойна тържествена промоция на Випуск 2019 здравни професионалисти на Факултет „Здравни грижи“ и Медицински колеж като част от честванията, посветени на 45-годишния юбилей на висшето училище в Плевен.
 
На празничната церемония по дипломиране своите дипломи за висше образование ще получат 130 бакалаври по здравни грижи - медицински сестри, акушерки, медицински и рентгенови лаборанти, помощник-фармацевти и социални работници.
 
Томислав Дончев вижда МУ-Плевен като успешен пример за съчетание между наука, образование и здравеопазване

На двойната промоция в зала „Магнум“ Медицинският колеж ще връчи дипломи на общо 60 дипломанти със среден успех на випуска Много добър 4.99 от специалностите „Рентгенов лаборант“ (18); „Медицински лаборант“ (13); „Социални дейности“ (10) и „Помощник-фармацевт“ (19). Броят на отличниците на колежа е 15, които ще бъдат удостоени с плакет „Отличник“. Първенец по успех е Валя Борисова от специалност „Социални дейности“ с Отличен 5.93.
 
На тържеството по дипломиране Факултет „Здравни грижи“ ще изпрати своя девети пореден випуск от общо 69 млади бакалаври. От тях 45 са медицинските сестри, а 24 са акушерки със среден успех Много добър 4.78. С най-висок успех Отличен 5.84 от випуска е медицинската сестра Анна Янчева. За поредна година в специалност „Медицинска сестра“ има и дипломирали се мъже, след които и двама отличници - Калоян Николов с Отличен 5.78 и Дениз Каваклъ с Отличен 5.50.

Всички абсолвенти ще получат дипломите си за завършено висше образование, степен „Бакалавър“, от ректора на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов.
 
Почти всички дипломанти от випуска вече са професионално реализирани в здравната система на страната. Някои от тях са част от здравните специалисти на едни от най-тежките клиники - Онкологичен център, Първа хирургична клиника, клиника по ендокринология. Други работят в медицински центрове, детски ясли и частни болници в град Плевен и по родните си места. Много от тях ще продължат обучението си в магистърски програми в МУ-Плевен.
 
МУ-Плевен отбелязва 45 години от основаването си

През октомври 2019 г. Медицински университет-Плевен отбелязва своя 45-годишен юбилей с два големи научни форума в периода 28 октомври - 2 ноември 2019 г. - XVII Международна конференция за студенти и млади лекари под мотото „Събудете мечтите си“ и Юбилейна научна конференция, съвместно с Българската Академия на науките. На 31.10.1974 г. се е състояло Тържественото откриване на Медицинския факултет в град Плевен. С Решение на Академичния съвет датата 31 октомври е утвърдена като официална за провеждане на празника на висшето училище.