Час по Европа проведоха от ОИЦ-Плевен
Час по Европа проведоха от ОИЦ-Плевен / dariknews.bg

На 3 май в семинарната зала на ОИЦ - Плевен се проведе „Час по Европа" с ученици от Математическа гимназия „Гео Милев" - Плевен, водени от техния преподавател Валя Минкова.

Младите хора имаха възможност да се запознаят, чрез забавна презентация, с основателите, символите и институциите на ЕС.

Час по Европа проведоха от ОИЦПлевен
netinfo

Управителя на ОИЦ - Плевен Йонка Янакиева разказа любопитни и малко известни факти за създаването и функционирането на Общността от 1952 година до днес. След това, в интерактивна, забавна и достъпна игра младежите се учиха на проектно мислене и екипно поведение. Разделени на няколко малки групи те участваха в състезание за най-атрактивно представена проектна идея.

Час по Европа проведоха от ОИЦПлевен
netinfo

Експертите на ОИЦ - Плевен обявиха пред учениците, че започва цикъл дейности с младежи от областта, който ще завърши със състезателен конкурс - викторина за ЕС. В края на годината ще бъде излъчен най-добре представилият се училищен отбор.

ОИЦ - Плевен очаква заявки от училищата в града за провеждане на „Час по Европа" и участие в надпреварата.

ОИЦ- Плевен се намира на ул. "Дойран" № 81 А, където всеки посетител може да получи експертна информация за възможностите, които се предоставят от европейските фондове.

Центърът е отворен всеки работен ден от 8:30 до 17:00 часа.