Булгаргаз пак ще спира доставките за плевенската Топлофикация
Булгаргаз пак ще спира доставките за плевенската Топлофикация / netinfo

Подаването на природен газ към “Топлофикация Плевен” ще бъде преустановено на 22 септември, ако до края на работния ден днес от плевенското дружество не изплатят задължението към “Булгаргаз”. Това съобщиха от “Булгаргаз” въпреки предложената от “Топлофикация Плевен” схема за разсрочено погасяване на натрупаните текущи задължения, които са в размер на 3 млн. 222 хил. лв.

Предложената схема за погасяване предвижда плевенското топлофикационно дружество да се издължи към “Булгаргаз” до 15 ноември. Същевременно дружеството се ангажира за регулярно и в срок плащане на текущите си задължения, е записано в писмото до Димитър Гогов, изпълнителен директор на “Булгаргаз” ЕАД, изпратено на 18 септември. Според собственика на “Топлофикация Плевен” датата 22 септември за преустановяване на подаването на природен газ е наложена на дружеството без да е съгласувана.

Към 31 август 2008 г. просрочените текущи задължения на “Топлофикация Плевен” са били 6 млн. 603 хил.лв., поясняват от пресцентъра на плевенското дружество. Заедно с първата авансова фактура за месец септември на стойност 744000 лв., общият размер на задължението с настъпил падеж е в размер на 7 млн. 347 хил.лв. За периода 1-18 септември 2008 г. от “Топлофикация Плевен” са извършили плащания към “Булгаргаз” на обща стойност 4 млн. 125 хил.лв.