Бригаден ген. Анатолий Кръстев ще присъства на авиационните празници тази събота
Бригаден ген. Анатолий Кръстев ще присъства на авиационните празници тази събота / uag.benkovski

Както вече съобщихме, на 13 септември/събота/ в небето над Плевен, Долна Митрополия и село Бохот ще се извършат полети на бойната и леката авиация.

Учебна авиационна група/УАГ/ "Георги Бенковски" организира Ден на отворени врати, а Авиационно Сдружение „Криле„ провежда своя традиционен Фестивал на леката и спортна авиация „Криле за всички".

Тържественото откриване на празника на УАГ „Г.Бенковски„ с командир полк. инж. Григорий Стаменов е в 10:00 часа на летателната писта в Долна Митрополия. Заместник командира на ВВС Бригаден генерал Анатолий Кръстев също ще е сред гостите на проявата.

В реална летателна атмосфера, деканът на Факултет „Авиационен„ към НВУ„Васил Левски„ полк. доц. д-р инж. Даньо Лалов ще презентира обучението на курсанти и студенти по авиационните специалности. Все още има възможност за кандидатстване по гражданските специалности.

В края на лятото завърши летателният стаж на курсантите- летци - ІІІ курс. В Деня на отворени врати ще им бъдат връчени сертификати удостоверяващи постиженията им.
В продължение на два месеца и половина, осемте млади пилоти усвояваха тънкостите на техника на пилотиране, полет в зона, елементи от сложния пилотаж и самолетоводене.

Бригаден ген Анатолий Кръстев ще присъства на авиационните празници тази събота
netinfo

Стажът завърши със семестриален изпит, на който според заместник командира на УАГ - полк. инж. Юлиян Радойски, курсантите са показали много добри и отлични резултати по теоретична подготовка и практически летателни умения. Само за сравнение -настоящите курсанти-пилоти летят самостоятелно от втори курс -четвърти семестър, докато техните инструктори и командири са започвали летателната си подготовка още през втория семестър на обучението си !!!

По време на авиационния празник, на четирима пилоти от "З-та авиационна база" Граф Игнатиево с командир бригаден генерал Иван Лалов - ст. лейт. Кирил Гинев, ст.лейт. Светослав Петров, ст. лейт. Георги Велев и ст. лейт. Деан Десков, ще бъдат връчени нагръдните знаци за присвоеното им звание "Военен пилот ІІІ клас" за завършилата подготовка по усвояване на бойния реактивен самолет L-39 ZA до ниво бойно използване във всички условия.

Докато на земята е предвиден статичен показ на авиационна, самолетообслужваща и специална техника на въоръжение във ВВС, на която се водят сержантските и преквалификационните курсове на войнишкия състав, в небето ще има демонстрационни полети.

Бригаден ген Анатолий Кръстев ще присъства на авиационните празници тази събота
netinfo

Командно-преподавателският състав ще извърши сложен пилотаж на малка височина - до 300 м и полет в група с два самолета L - 39 и един самолет РС 9М. Майор Пламен Попов и кап. Дилян Дилов, м-р Петко Димитров и кап. Петър Муков с L- 39 и м-р Пламен Ганчев и м-р Даниел Аршинков с РС 9М ще демострират интересни и атрактивни фигури.

Четири рутинни полета по кръга с РС 9М ще изпълнят четвъртокурсниците -летци, сред които е и Анелия Атанасова.
В очакване на гостите в Деня на отворени врати, в петък ще се проведе тренировка.