Бивш шеф на ДАИ-Плевен оглави ИААвтомобилна администрация-превозвачите са недоволни
Бивш шеф на ДАИ-Плевен оглави ИААвтомобилна администрация-превозвачите са недоволни / dariknews.archive

От 13 януари 2015 г., Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" има нов шеф. Това е Цветелин Цветанов, бивш директор на ДАИ-Плевен.

Цветелин Христов Цветанов е машинен инженер по образование. В трудовата му биография фигурира ръководен пост при поддръжка и ремонт на самолети в „Луфтханза". През последните 3 години е бил директор на Дирекция „Автомобилна инспекция" в Плевен, а от август миналата година беше назначен за шеф на общинското дружество „Инжстрой" в Плевен, но само няколко месеца по-късно - през декември, беше освободен по негово искане.

Ден по-рано в ефира на Дарик Красимир Лалов от Националното сдружение на българските превозвачи изрази опасенията си, че Цветанов ще бъде назначен за изпълнителен директор в Автомобилна администрация с протекцията на партийни членове по високите етажи на властта. Лалов коментира, че Цветелин Цветанов не е подходящ за този пост и превозвачите няма да се съгласят с неговото назначаване.

След назначаването на Цветелин Цветанов за изпълнителен директор на „Автомобилна администрация" превозвачите изразиха отново своето недоволство.

„Предупредихме, че това според нас е най-неподходящият човек, тъй като има определени съмнения относно мандата му като шеф на регионалната дирекция в Плевен. Сега компетентните органи ще кажат дали е. Ние искахме всичко да е прозрачно и точно и на това ниво да бъде човек, който е ерудиран и е запознат с проблемите", коментира той.

Красимир Лалов е категоричен, че от Националния браншови съвет на превозвачите няма да оставят нещата така и ако не постигнат успех, че се стигне до протести.

От Националния браншови съвет на превозвачите ще поискат среща с премиера Борисов, на която да изложат исканията си за провеждане на конкурс за поста на изпълнителния директор в „Автомобилна администрация". Ако не последва реакция ще започнат протестни действия.