Антимафиоти от Плевен задържаха дилъри на наркотици
Антимафиоти от Плевен задържаха дилъри на наркотици / archiv.DarikNews

Операция за противодействие на разпространяването на наркотици предприеха вчера служители на звеното за борба с организираната престъпност в Плевен. Претърсени са два адреса в ж.к."Сторгозия" в областния град.

В първия имот, обитаван от П.А., 31 годишен, криминално проявен и осъждан за притежание на наркотици, са намерени пластмасова капсула от шоколадово яйце с 3 грама бяло прахообразно вещество, реагирало при теста на метамфетамин, топче с бял прах, електронна везна и 6 хартиени сгъвки, ползвани за опаковане на предназначените за разпространение нарко дози.

На второто място - в дом, обитаван от Н.Б. - 23 годишен - криминално проявен и осъждан за притежание на наркотици, са иззети електронна везна и 6 топчета с вещество на прах. Пробата от съдържанието посочила показатели за същата синтетична дрога - метамфетамин. Н.Б. предал и пакет с 47 грама амфетамин.

Според разследващите, П.А.,Н.Б, както и Ю.П - 30 годишен от Плевен, криминално проявен за кражба, телесна повреда и изнасилване, се занимавали с организирано разпространяване на наркотици на територията на града.

По случая е образувано дознание по чл.354а от Наказателния Кодекс, а П.А и Н.Б. са задържани със заповед за 24 часа.

Акцията е проведена под наблюдението на прокуратурата.