79-годишен опита да убие опонента си при скандал
79-годишен опита да убие опонента си при скандал / archive.dariknews

От пресцентъра на ОД на МВР-Плевен съобщиха, че на 8 юли около в 18:30 часа в къщата на 69-годишен в село Горник е възникнал скандал между 44-годишен и 79 - годишен - и двамата осъждани за кражби.

По време на свадата, по-възрастният мъж е нанесъл на опонента си три прободни рани с нож в областта на корема. Непосредствено след това пострадалият се прибрал в дома си, откъдето е транспортиран във ФСМП-Червен бряг за оказване на спешна медицинска помощ. От там е откаран в УМБАЛ "Г.Странски" гр.Плевен, където е настанен за лечение, без опасност за живота.

На местопрестъплението са изпратени незабавно полицаи и след като извършителят е направил опит да се укрие е бил заловен в местността "Върха" в землището на селото. Той е предал на полицаите газов револвер модел "Агент 35" с 5 халостни патрона в барабана и едно джобно ножче. Нападателят е задържан в РУП - Червен бряг за срок от 24 часа.

Установено е, че конфликтът е започнал след злоупотреба с алкохол. Предстоят процесуално-следствени действия за изясняване причините за инцидента и обстоятелствата около опита за убийство. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.115, във връзка с чл.18 от НК. Работа продължава разследващ полицай при ОД на МВР