45-годишен е със счупен череп след битов скандал
45-годишен е със счупен череп след битов скандал / archive.dariknews

На 12 септември в 22:30 часа в РУП - Пордим е получен сигнал за ранен човек в село Коиловци. Полицаите са установили, че пострадалият е 45-годишен местен жител.

От проведените незабавни издирвателни мероприятия е станало ясно, че същата вечер е възникнал скандал и е последвал побой между двама местни жители на село Коиловци. В разразилия се конфликт 36-годишен е нанасъл удари с дръжката на газов пистолет на опонента си.
Пострадалият е откаран от екип на ЦСМП - град Плевен с черепна фрактура, без опасност за живота Извършителят има 2 присъди за кражби, 2 - за управление на МПС след употреба на алкохол, една - за хулиганство.

Първоначално е задържан за 24 часа, а по-късно и с постановление на РП - Плевен за 72 часа. Извършен е оглед на местопрестъплението. Намерени са пистолет "Волтрон" и патрони за газов пистолет. Уведомен е прокурор в РП-Плевен.

Изясняват се мотивите за извършване на деянието, като разследващите предполагат, че се касае за конфликт на битова основа между съседи. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.129 от НК. По случая работа продължава разследващ полицай.