1г. и 6 м. условно получи шофьор, причинил смъртта на 21-годишен и избягал
1г. и 6 м. условно получи шофьор, причинил смъртта на 21-годишен и избягал / archive.dariknews

С присъда от 6 март 2014 г., състав на Плевенски окръжен съд призна подсъдимия В.К. за виновен за това, че на 5 ноември 2012 г., около 17:50 часа на второкласен път ІІ-35 Плевен-Ловеч на 10-ти километър, при управляване на МПС, собственост на П.К. от Плевен, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на С.П. от София като след извършване на деянието избягал от местопроизшествието.

Поради това и на основание чл.343, ал.3, предложение 4 б."б" пр. 1 , във вр. с чл.342, ал.1 пр. 3 от НК, вр. с чл.58а, ал.4 от НК, вр. с чл.55, ал.1 от НК Плевенският окръжен стъд му налага наказание лишаване от свобода в размер на една година и шест месеца, като на основание чл.66 ал.1 от НК отлага изпълнението на наложеното наказание с тригодишен изпитателен срок.

Подсъдимия В.К. е лишен от право да управлява МПС за срок от една година и е осъден да заплати направените по време на досъдебното производство разноски.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

На 5 ноември 2012 г. около 17:50 часа на второкласен път Плевен - Ловеч до "Разсадника", движейки се в посока Ловеч, неизвестен автомобил блъска пешеходец. Пострадалият е транспортиран от екип на ЦСМП и почива в линейката на път за болницата.
Смъртта е констатирана в 18:15 часа. От проведените мероприятия е установено, че починалият при инцидента е 21 годишен мъж с постоянен адрес в гр. София. Уведомен е дежурен прокурор при ОП-Плевен, а по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.3, буква "б" от Наказателния кодекс.

Веднага след инцидента, полицията призова граждани, които имат информация за автомобила, да се обадят в най-близкото Районно управление.