19 отбора премериха сили в турнира „Млад огнеборец”
19 отбора премериха сили в турнира „Млад огнеборец” / Снимка: Пресцентър на МВР

Традиционният есенен турнир на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец" за преходната купа "Юлиян Манзаров" се проведе за десета поредна година в Ловеч. В него участваха над 200 деца на възраст от 12 до 14 години от 19 представителни отряда от областите Бургас, Видин, Велико Търново, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Плевен, Пловдив, Разград (с отбори от гр. Цар Калоян и областния център), Русе, София област, Търговище, Хасково и Шумен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Младите огнеборци премериха сили в две състезателни дисциплини - "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "Щафетно бягане с препятствия".

Първото място в комплексното класиране убедително отвоюва отборът на СОУ „Никола Вапцаров" - Айтос. Състезателите получиха преходната купа от Стивън Робъртснейб - началник на пожарната в Лейланд, Великобритания, който бе гост на инициативата. Купи бяха връчени на още два отбора, заели второ и трето място в комплексното класиране - съответно състезателите на СОУ „Цанко Церковски" - Полски Тръмбеш, и на ОУ „Никола Вапцаров" - Попово. Купата на община Ловеч беше присъдена на класиралите се на четвъртото място - състезателите на СОУ „Д-р Петър Берон" от Свиленград.

Организатори на турнира бяха Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР, Българската федерация по пожароприложен спорт, община Ловеч, фондация „Ангели от Лим" и Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" - Ловеч.