/ iStock/Getty Images
Инвестицията е над 20 млн. лв., като ще бъдат открити над 300 работни места
В Перник започна изграждането на най-големия търговски парк в Западна България, включващ хипермаркет за дома и градината и над 15 големи магазина на световни брандове, съобщиха от компанията.

Първа копка направиха кметът на общината Станислав Владимиров, председателят на Съвета на директорите на "Видеолукс холдинг" Тодор Белчев и Константик Чуклев - собственик на строителната фирма "Бараж груп", на която е поверено изграждането на обекта.

„Индустриална и логистична зона Перник“ иска заем от Общината

Теренът е разположен в пернишкия квартал "Васил Левски". Бъдещият търговски парк ще се простира върху 75 дка. Застроената площ с магазини ще бъде 22 580 кв. м, от които 8600 кв. м са отредени само за "Практикер". 

Достъпът ще се осъществява от пет входа, разположени на три различни улици. Ще се засадят 500 широколистни, иглолистни дървета и декоративни храсти. Бъдещите магазини и наематели в търговския парк ще бъдат силни брандове, включително хранителен магазин, зоомагазин, магазини за дамска, мъжка и детска мода, за интериорно обзавеждане, спортни облекла и екипировка, артикули за дома и семейството, и други.

За посетителите ще бъде изграден паркинг с над 550 места, също и зарядни станции за електромобили. Инвестицията е над 20 млн. лв., ще бъдат открити над 300 работни места.

Очаква се строителството да завърши през пролетта на следващата година. Паралелно с откриването на обекта догодина инвеститорът се ангажира да ремонтира и детска градина в Перник.
БТА