/ iStock
Трето издание на "Джаз Ерул Фест" ще се състои от 19 до 21 август в село Ерул, община Трън, съобщиха организаторите. Проявата е инициатива на местни жители и цели да популяризира красотата на трънската природа и да съживи пограничния край.

В Ерул изкуството си ще покаже московският тромпетист Владимир Галактионов. Редом до него ще се изяви един от най-добрите български китаристи проф. Цветан Недялков. Двамата музиканти са част от октета, създаден специално за "Джаз Ерул 2022".

С тях ще пее Петя Станчева, участвала в миналогодишното издание на фестивала. Останалите музиканти са от фундамента на Биг бенда на Българското национално радио и други, които са свирили в него.

Сред тях са пианистът Атанас Миладинов, включил се и в първите два фестивала, Димитър Шанов - контрабас и бас китара, барабанистът Стефан Кожухаров, познат от "Джаз Ерул 2021", Атанас Хаджиев - алт саксофон, Мартин Йотов - тромбон и др. Зрителите ще чуят изпълнения и на Иван Бороджиев - тенор саксофон и флейта, който е сред организаторите на проявата.
БТА