/ iStock
Богата програма ще представи седмото издание на „Джаз фест Казанлък“ за любителите на музиката, съобщават организаторите.

Фестивалът е част от програмата на традиционните за града на розите „Празници в долината на тракийските царе“, организирани от Община Казанлък, които ще започнат на 26 август и ще продължат до 4 септември.  

Музикалната програма включва поредица от различни събития. На 26 август в 18:00 часа начало на фестивала ще даде „Музикалното влакче“ с участието на инструменталисти от Биг Бенд Благоевград с ръководител Борис Янев, които по-късно ще изнесат и празничен концерт пред Тракийската гробница в Казанлък. Там ще бъде открита и изложбата „Джазът през погледа на фотографа Константин Зайков“.

През следващите дни жителите и гостите на града ще имат възможността да присъстват на различни музикални вечери с участието на рок група “Old school rock band”, “JAZZ KIDS” на ученици от Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ в Стара Загора. Концерт под надслов “Smooth Jazz” ще изнесе и формация “X – KEY” с ръководител Милен Стойков. 

На 3 септември от 17:30 часа публиката на фестивала ще може да присъства на „Джаз лектория“ с водещ Мирослава Кацарова от радио Джаз ФМ, допълват организаторите.
БТА