Бизнесменът Петър Първанов е кандидатурата на АБВ за кмет на Перник
Бизнесменът Петър Първанов е кандидатурата на АБВ за кмет на Перник / снимка: Dariknews.bg, Перник

Политическа партия АБВ пуска в надпреварата за кмет на Перник бизнесмена Петър Първанов. 39-годишният Първанов бе зам.-кмет в сектор икономика на община Перник в екипа на покойната кметица Росица Янакиева.

Кандидатурата му бе официално представена днес от вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин, който представи Първанов като: „Активен, енергичен и с опит кандидат, с желанието да направи Перник град с модерна визия”.

Първанов е собственик на строителна фирма с реализирани обекти в Перник, Банско и по Черноморието. Управлява и четири инвеститорски фирми с дейности в областта на земеделието, туризма и търговията, президент е на волейболен клуб „Миньор Перник”. Семеен е с две деца.

„Кандидатирам се заради ангажиментът, който поех пред Росица Янакиева. В последния ни разговор тя настояваше да се кандидатирам за кмет на Перник”, каза Петър Първанов, като сред амбициите му е да подобри работата на общинската администрация при обслужването на гражданите.

АБВ ще участва със седем самостоятелни кандидатури за кметове на населени места в Община Перник и ще подкрепи трима независими. Издига и още двама самостоятелни кандидати в региона - за кмет на Трън - Олег Тодоров и за трънското село Филиповци, обяви народният представител и председател на общинската структура на АБВ в Перник Лъчезар Никифоров.

Предстои да бъдат издигнати кандидатурите в Ковачевци, Брезник и Радомир.