В региона всички пътища са проходими и няма селища без достъп
В три села на община Монтана все още няма ток, а в пет няма и вода, съобщиха от Община Монтана.

Електричеството в цялата област спря заради снежната буря в нощта на 25 срещу 26 ноември, като в областния град и в по-големите селища беше възстановено към 11:00 часа на 26 ноември.

Полицията започва 24-часови дежурства на прохода „Петрохан“ (ВИДЕО)

Заради тежкия мокър сняг, скъсаните жици и повалените стълбове от електропреносната мрежа без ток обаче оставаха около 70 села от региона.

Постепенно в повечето от тях захранването с ток беше възстановено и в момента все още няма електричество само в три села от община Монтана-Белотинци, Клисурица и Студено буче, а в селата Славотин и Сумер, които също са в община Монтана, няма ток само в някои квартали.

В пет села на община Монтана няма и вода заради прекъснат ток до помпените станции, които изтласкват водата към домовете на потребителите. Това са селата Безденица, Белотинци, Студено буче, Доктор Йосифово и Славотин.

Авариите по електропреносната мрежа са многобройни и се възстановяват бавно заради тежките метеорологични условия и пресечения терен на много местности, в които се налага да работят екипите на електроразпределителното дружество.

Особено бавно става монтирането на нови стълбове, където има повалени от снежната буря, каза за БТА областният управител на Монтана Ивайло Антонов. Той уточни, че в региона всички пътища са проходими и няма селища без достъп.
Цветомир Цветков, БТА