/ ThinkStock/Getty Images
Той е обвинен и за незаконно държане на оръжие
Окръжната прокуратура в Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу мъж на 74 години за умишлено убийство и незаконно държане на оръжие, съобщиха от обвинението.

Към май 2021 г. обвиняемият живеел със съпругата си и сина си в село Смоляновци, област Монтана. Около 21:00 часа на 25 май 2021 г между мъжете възникнал скандал. Бащата извадил от шкаф ловна пушка с поставен патрон и я насочил към сина си.

16 години затвор за жестоко убийство в с. Громшин

Той хванал цевта, за да се предпази. В следващия момент го прострелял в коляното. Обвиняемият взел от кухненска маса нож, с който нанесъл силен удар на сина си в сърцето.

Станала свидетел на случилото се, съпругата на мъжа починала от изживения шок и заболявания. Виждайки сина си на пода без признаци на живот, обвиняемият отишъл до дома на съседката си и ѝ казал за смъртта му.

На пристигналия на място полицейски служител той казал, че убил жената. В хода на разследването е установено, че намерената на местопроизшествието пушка не е регистрирана в МВР.

На извършителя на престъпленията не е издавано разрешение за придобиване и държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Предстои делото да продължи в съда.

Понастоящем обвиняемият е под „домашен арест“.