/ iStock
Инициативата „Забавно лято“ ще радва деца и родители в Община Ловеч. Организатори са Центърът за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”, като ще им помагат и младежите от Българския червен кръст (БЧК) в Ловеч.

Финансирането е по Програмата за младежки дейности на Община Ловеч, съобщи за БТА Албена Йончева от библиотеката.

„Идеята ни е през лятната ваканция малки и големи да се забавляват, да спортуват, да стоят по-малко пред телевизора и да изкарат по-различно лято“, посочи Йончева.

Срещите и игрите от „Забавно лято“ започват от 30 юни в 18:00 часа в кв. „Уста Колю Фичето” в Ловеч. След това инициативата ще гостува и в близките населени места. Доброволците имат покана от селата Славяни, Дойренци, Малиново, Чавдарци, Пресяка и др. 

Организаторите са замислили много спортни и занимателни игри. Като аниматори те ще поддържат доброто настроение на децата и техните родители. Всеки желаещ ще може си тръгне от детския празник с изрисувана „муцунка” и татуировка, добави Албена Йончева. Предвидени са забавления като скачане на въже, игри с топка, водни приключения, танци.

„Искрено се забавляваме, когато родителите се отпуснат и се включат в игрите. Така си припомнят какви деца са били", каза Йончева.

Тя добави, че заедно с доброволците на БЧК ще организират и образователни игри, свързани с първа долекарска помощ.

Ще се раздават и подаръци. Финансирането за тях от Община Ловеч, а останалото е доброволен труд.
 
БТА