В СОУ Петко Рачов Славейков отпразнуваха Международния ден на Земята
В СОУ Петко Рачов Славейков отпразнуваха Международния ден на Земята / netinfo

Учениците от СОУ "Петко Рачов Славейков" отпразнуваха с конкурс за презентации 22 април - Международен ден на Земята. Темата и критериите за конкурса бяха обявени от учителите от Методическо обединение по история, география и философия още преди десетина дни. Целта на състезанието е не толкова премерване на сили и възможности в ИТ технологиите, а по-скоро представяне нагледно на причината и смисъла да се празнува този специален ден.

На първо място журито класира ефектната презентация на Димана Богданова от ХІІв клас, която е печелила неведнъж подобни ученически конкурси. Неслучайно тя е пример за подражание от по-малките славейковци вече няколко години.

В сериозна конкуренция второто място зае презентацията на Сибел Мустафа и Виктория Коджабоюкова от Хв клас. Тяхното представяне постави акцента върху факта, че бъдещето на Земята е в ръцете на всеки един от нас.

Третото място и специални аплодисменти за оригиналното решение отново бе за представители на Хв клас - Аделина, Нурает и Фатме. Трите момичета показаха запазената марка на една свидна за всички ни част от Земята - България. Темата на презентацията им бе розовата долина и добиваното там всеизвестно розово масло.

Поощрителни награди получиха два екипа от седмокласници, представили пещерите и резерватите в България като емблематична част от природата на нашата страна.

Признание и награда за своето постижение получи седмокласникът Николай Николов, представил достойно Кърджали в националния кръг на олимпиадата по география и класирал се на седмо място в цялата страна. Аплодисментите бяха за него и преподавателя му Венелин Башев.