Съдът решава за обвинените в смъртта на децата от Крумовград
Съдът решава за обвинените в смъртта на децата от Крумовград / netinfo

Налагане на постоянна мярка „задържане под стража" и за четиримата обвинени за смъртта на трите момчета от социалния комплекс в Крумовград поиска от Окръжният съд в Кърджали прокуратурата там. Искането на прокурор Светлозар Лазаров бе внесено до съда около 12.30 ч. Делото е насрочено за 15 часа и ще бъде разглеждано от съдия Господин Александров.

В непредумишлено убийство са обвинени парнаджията на социалния комплекс, чийто възпитаници бяха трите момчета, Хамди Али. От него те са получили взривателя на противотанкова мина. Бившият директор на социалния дом Светослав Дайов и семейство възпитатели са другите трима обвинени, за които днес прокуратурата в Кърджали поиска налагане на постоянна мярка „задържане под стража". Мотивът на прокурор Светлозар Лазаров е, че  е извършено тежко престъпление, довело до смъртта на три деца и с оглед на това четиримата имат възможност да извършат ново престъпление или да се укрият.

При задържането му Хамди Али направи опит за самоубийство и все още е в болница. Според лекуващия лекар д-р Александър Милчев състоянието му не позволява той да бъде изписан. Медикът не се ангажира с прогноза колко дни е необходимият престой.