/ Община Кърджали
Кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис и кметът на Община Сен Жос Тен Ноод Емир Кър подписаха снощи на церемония в Брюксел, кралство Белгия, Договор за сътрудничество и побратимяване и Споразумение за предоставяне на административни услуги по електронен път, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Посланикът на Ирландия гостува на кмета на Кърджали

На подписването са присъствали посланикът на България в Брюксел и Люксембург Н.Пр. Мая Добрева, евродепутатът Неджми Али, отец Петър Гарена и районният мюфтия Бейхан Мехмед.

Административните услуги, за които са се споразумели двете общини, са свързани с издаване на многоезични извлечения от актове за раждане, сключване на граждански брак и актове за смърт.

Кметът на Кърджали Хасан Азис кани новия посланик на Китай да посети родопския град

Емир Кър е приветствал делегацията от Кърджали и е посочил, че при наскорошното си посещение в родопския град е видял добри европейски практики, които смята да приложи в Сен Жос Тен Ноод.

С изключително силни впечатления бил от сътрудничеството на инж. Хасан Азис с представителите на религиозните общности-попа и мюфтията. Дни след завръщането си от България провел среща с религиозните лидери в Сен Жос Тен Ноод прилагайки в Брюксел „модела на Хасан Азис“.