Полската „Силезия не е инвеститорът, с който се водят преговори за ОЦК
Полската „Силезия не е инвеститорът, с който се водят преговори за ОЦК / netinfo

„Силезия" не е инвеститорът, с който се водят преговори за ОЦК, коментира областният управител Иванка Таушанова по повод твърденията в пресата, че полската компания е единствената, която не е оттеглила интереса си към предприятието. Става дума за друга фирма, която има желание да развива дългосрочно производството в завода. Разбираемо е недоверието на металурзите, но на този етап името й не може да бъде оповестено, заради коректността на търговските преговори, обясни Таушанова.

Металурзите в ОЦК продължават да се съмняват, а някои са и убедени, че полската фирма „Силезия" е поставена фирма на самия собственик на комбината Валентин Захариев. Тази убеденост се затвърждава и от факта, че при разговорите със синдикатите представители на фирмата настояха да се запази мениджмънта на ОЦК под претекст, че някой трябва да носи отговорност за натрупаните пасиви от предприятието.

„Държавата, в ролята си на посредник, прави всичко възможно да бъдат защитени интересите и на работниците, и на банките-кредитори. Важно е и собственикът Валентин Захариев да прояви отговорност като работодател и да улесни финализирането на преговорите", заключи тя.