/ netinfo
Директорът на Областната дирекция на МВР в Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов e утвърдил подробен план за противодействие на престъпни посегателства върху реколтата през тази година и установяване на извършителите на такъв вид деяния, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В районите с обособени пунктове за изкупуване на селскостопанска продукция ще има засилено полицейско присъствие. В охраната по това направление участват около 20 полицаи и 20 жандармеристи на територията на общините

Кърджали и Черноочене в смесени и самостоятелни патрули. В останалите РУ на МВР в областта опазването на реколтата е постоянна задача на районните и младши районните полицейски инспектори, полицейските патрулни екипи, служителите на Пътна полиция, а в определени случаи и оперативни работници.

В изпълнението на задачата са проведени срещи с представители на частни охранителни фирми, осъществяващи дейност в този отрасъл, за засилване на тяхната бдителност и уточняване на реда за обмен на информация. С ръководители на земеделски кооперации, кметове по места е уточнена организация за охрана на складови бази за съхранение на селскостопанска продукция.

Проведени са инструктажи и назначените полски пазачи за координиране начините на взаимодействие.