Обвинените за трагедията в Крумовград с мярка подписка
Обвинените за трагедията в Крумовград с мярка подписка / DarikNews

Окръжният съд на Кърджали не уважи искането на прокуратурата да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на трима от обвинените за смъртта на момчетата от социалния дом в Крумовград. Съдът постанови за социалните работници Красимир Терзиев и Шенгюл Хасан, както и за бившия директор на дома мярка "подписка".

Решението бе обявено малко след 19 часа тази вечер. По всяка вероятност окръжният прокурор Светлозар Лазаров ще протестира това решение пред Апелативния съд в Пловдив, коментира самият той.

Адвокатите на Терзиев и Хасан заявиха, че между смъртта на момчетата и техните задължения в комплекса няма причинно-следствена връзка. В своя защита те посочиха, че първи са помогнали на пострадалите деца минути след взрива.

Искането на прокурор Лазаров по отношение на парнаджията Хамди Али, дал на момчетата взривателя, причинил смъртта им, ще бъде разгледано от съда утре, тъй като той е в болницата и не се яви на днешното заседание. Хамди Али направи опит за самоубийство минути след задържането му в събота.