Над 500 000 лв заделени за ремонти
Над 500 000 лв заделени за ремонти / netinfo

Над половин милион лева ще вложи община Кърджали за рехабилитация на училища и детски градини през ваканцията.В момента текат тръжните процедури за фирми – изпълнителки, а строително –ремонтните дейности ще започнат в началото на август.
Предвидени са ремонти на покриви, хидроизолация и подмяна на дограма. В списъка са включени 5 училища: в Кърджали – СОУ “Отец Паисий“, СОУ “П.Р.Славейков”, ОУ “Г. Бенковски“ и две в селата Енчец и Костино.
Допълнителни 210 хил. лв. са определени за ремонт на санитарните възли в учебните сгради. Ще продължи работата и в Ученически общежития, където 20 хил. лв. ще бъдат вложени за парната инсталация, с 10 хил. лв. ще бъде ремонтирана учебната база във Военния лагер край с. Широко поле, още 5 хил. лв. ще бъдат вложени за хидроизолация на сградата на Обединен детски комплекс- Кърджали.
Освен за училища и детски градини община Кърджали е предвидила и средства за ремонти на други обществени сгради.
За старата поликлиника и стоматологията в областния център - общо 60 хил. лв., за кметствата във Воловарци и Жинзифово и за здравните служби в Стремци и Широко поле, където ще бъдат подменени покривни конструкции и извършено освежаване на фасадите – 100 хил. лв, за основен ремонт на залата на Дома на културата още 70 хил. лв. Предстои да бъде завършен и проект за ремонт на сградата на бившия Окръжен съвет, а за хидроизолация на общинското общежитие са заделени 20 хил. лв.