Кърджали десети според класацията Най-добър град за живеене в България
Кърджали десети според класацията Най-добър град за живеене в България / netinfo
Кърджали е на десетo място  в класацията  на Дарик Радио, “24 часа” и информационния сайт DarikNews.bg за определяне най-добрия град за живеене в България.  Нашият град събра 198 точки, само с 45 точки по-малко от класиралият се на първо място град Варна.

На второ място остана Пловдив с 228 точки, трети е Велико Търново с 226 точки. Столицата на България София се подрежда на четвърто място в класацията с 223 точки. Следват Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград, Кюстендил, Кърджали. Последните пет позиции са за Лом, Горна Оряховица, Дупница, Самоков и Перник.

Кърджали събра максимален брой точки по три от 40-те показатели –брой банкомати, липса на задръствания по улиците и регистрирани убийства /През последните 4 години в Кърджали няма нито едно убийство/. Девет точки получихме за това ,че градът се намира в близост до море /река / планина / курорти, а осем за зелените площи. Макар че Кърджали се определя като най-слънчевия в страната, по този показател получихме само 7 точки. Най -ниско сме оценени по показател Wi-Fi (безжичен) Интернет на обществени места – 0 точки.
В изследването бяха включени 35 градове в България.