Хванаха  наркотрафиканти - бегълци
Хванаха наркотрафиканти - бегълци / netinfo

Двама мъже, участвали в пренасяне на наркотици, са задържани в Кърджали. Групата за бързи действия при РПУ-Кърджали и служители на Регионалното звено за борба с организираната престъпност в областната дирекция заловиха 33 годишния И.М. и 28-годишния И.М. в апартамент в кърджалийския квартал “Възрожденци”.

Двамата не са оказали съпротива. Операцията по задържане е координирана и проведена под ръководството на Генерална дирекция “Полиция”. По-възрастният от мъжете е от Кърджалийския регион. Той е успял да избяга на 9 юни, след като на територията на Хасковска област колата, с която пътувал, е била проверена и в нея са били открити големи количества синтетична дрога. И.М. веднага е обявен за общодържавно издирване. Вторият задържан e собственик на автомобила, в който е открит наркотика.

След проведената операция задържаните са предадени на областна дирекция “Полиция”-Хасково, на чиято територия е извършено престъплението. Припомняме, че на 9 юни около 17.30 часа на паркинг “Генералово”, община Свиленград, в близост до ГКПП-Капитан Андреево е извършена проверка на лек автомобил ”Пежо 205” от служители на ОДП-Хасково.

В колата са открити и иззети 39 кг амфетамин. При проверката водачът на автомобила е успял да се качи в спрял наблизо автомобил ”Фолксваген Пасат” и да избяга. На 10 юни автомобилът е намерен изоставен в с.Пъстрогор, община Свиленград. Работата на полицията по изясняването на случая продължава.