Деца мериха сили по канадска борба в центъра на Кърджали.
Деца мериха сили по канадска борба в центъра на Кърджали. / Павел Тенчев
Ученическо състезание по канадска борба, което се проведе в центъра на Кърджали, организираха  днес Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център в областния град. В него участваха около 40 момичета и момчета от училищата в Кърджали, а така те демонстрираха пред жителите на родопския град, че спортът може да бъде алтернатива на вредните навици.  
Атрактивното събитие премина под мотото „Заедно срещу наркотиците”. То бе подкрепено от двукратния Световен шампион по канадска борба за хора с увреждания Емилия Стоянова от Ардино, която бе и рефер на надпреварата.
Младежите бяха разделени на момчета и момичета, като момичетата мериха сили в една категория, а момчетата – в три. Най-добрите в канадската борба бяха наградени от председателя на Общинския съвет по наркотични вещества Сезгин Бекир. По думите му инициативата е една от поредицата спортни събития за подрастващи от различни възрасти, с които ОСНВ цели да изведе младите хора навън и да ги предпази от зависимостите.
Златни медалисти в първото състезание по канадска борба, организирано от Общинския съвет по наркотични вещества станаха Светла Стоянова – момичета, Милен Чакъров – момчета до 45 кг., Атуф Гюнай – момчета от 45 до 60 кг. и Гьоксан Керим – момчета над 60 кг.