Близките на убитата Невджин: Министър Цветанов да се извини
Близките на убитата Невджин: Министър Цветанов да се извини / DarikNews.bg

Да се извини, че е посочил убиеца на Невджин Шефкет от Кърджали преди да бъдат разпитани и се чуе тяхното мнение по случая, поискаха близки и колеги на убитата.

"Искараха сестра ми едва ли не звяр", каза на пресконференция вчера брат й Екрем Мустафа. Близките поискаха от прокуратурата повече информация за това какво става с Джунейт. "Той е непълнолетен и представяте ли си при него да дойдат трима-четирима мъже, за да го питат дали е убиецът на майка си. Дали пък не са изтръгнати самопризнания, защото се е уплашил?", съмняват се роднните. Поискаха също до непълнолетното момче да има родител или друг близък и задължително психолог. Ако детето на министър Цветанов беше в тази ситуация, той нямаше ли да поиска същите права", попитаха роднините на убитата Невджин Шефкет.

Какво е подбудило Джунейт да да извърши убийството, ако изобщо го е направил, къде е бил предишната вечер, не го ли е подбудил някой, щом е признал за убийството, защо не е признал за оръжието - къде е то, попита Екрем Мустафа. Призна, че още не бил казал на майка си за смъртта на дъщеря й, защото не било ясно как ще реагира тя и дали няма да се стигне до непоправимото.

Близките на убитата допускат, че нормален човек няма как да извърши подобно убийство. "Допускаме ,че може и да е бил дрогиран или е извършил престъпното деяние под въздествието на някой друг", каза още Екрем, макар да е убеден, че Джунейт не е приемал наркотици или алкохол.

"Преди да се изпъчи със становището си за убиеца на сестра ми, министър Цветанов трябваше да каже какъв е пътя, за да се достигне до това становище", категоричен беше Екрем Мустафа.

Абсолютно не отговаря на истината твърдението, че невджин е пренебрегвала Джунейт за сметка на по-малкия брат, убедени са роднините. "Кой друг е ходил на мач в Англия, за да гледа любимия си отбор Манчестър Юнайтед? Джуни и баща му го направиха. Цялото семейство празнувахме заедно Нова година, а Невджин настояваше Джунейт да бъде с тях, на 4 януари заедно бяхме до Одрин, където ако на Джунейт бяха направени подаръци за 200-300 лева, то на малкия Енис подарихме само едни обувчици", нареждаха роднините. И допълниха, че не може да бъде ощетено и едва ли не недолюбвано едно дете, което ходи с маркови дрехи, ползва маркова козметика, разполага с маркова компютърна техника.