/ netinfo
9 са телефонните измами от началото на годината до настоящия момент в област Кърджали. Предадените суми са на обща стойност 73134 лв. и златни накити. Криминалистите са установили четирима посредници, участващи в телефонни измами.

82-годишна жена на два пъти предала на телефонни измамници общо 36 000 лв.

Това отчете на нарочна пресконференция за работа на екипите в малките отдалечени места началникът на „Охранителна полиция в ОД на МВР Кърджали, комисар Димитър Димитров. По думите му характерно при последните няколко случая на телефонни измами в област Кърджали са заплахи за физическо насилие и убийство. Такава заплаха е била отправена и към 82-годишната кърджалийска, която преди десетина дни на два пъти предаде общо близо 36 хиляди лева на два пъти.

5000 лв. и златни лири предала на телефонен измамник 87-годишна кърджалийка

Комисар Димитров отчете също, че въпреки разяснителната работа на полицията, все още хората, предимно възрастни между 70 и 85 годишни, се подлъгват по сценариите на телефонните измамници. От думите му стана ясно, че жертви са основно самотно живеещи възрастни хора в областния град.

Заловиха посредник при телефонна измама, прибрал от кърджалийка 13 400 лева

По време на срещата с журналисти, бе посочено и че заради появили се случаи на измамени деца в страната, телефонните измами са включени като тема в програмата при работата на полицията в училищата.