/ Дарик Кюстендил
Най-тежката мярка „задържане под стража“ постанови Кюстендилски окръжен съд на обвинения за убийството на майка си 49-годишен Иво Иванов.

Кюстендилски полицаи задържаха 49-годишен мъж за извършено убийство

„С оглед показанията на свидетелите за влошени отношения между жертвата и обвиняемият, изразяващи се във физическо и психическо насилие, протоколът от освидетелстване и разпита на свидетелите, налице е обосновано предположение, че той е извършил престъплението, налице е и презумция, че може да извърши ново престъпление или да се укрие“, се казва в мотивите на съдия Евгения Стамова.

Дарик Кюстендил

Мярката задържане под стража поиска прокурор Владимир Мицов. „Деянието е тежко умишлено престъпление, което предвижда наказание от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, ако не се вземе мярката задържане под стража има опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление“, пледира прокурор Мицов.

=
Дарик Кюстендил

Адвокат Емил Велинов, който защитава обвиняемия поиска мярка“ домашен арест“. Иво Иванов беше задържан на 3 юли след сигнал в полицията в Кюстендил за убийство на 72-годишна жена в къща в кв. “Герена“.