Картинг писта Пауталия в Кюстендил 
Картинг писта Пауталия в Кюстендил  / Влади Владимиров
Писта Пауталия в Кюстендил ще се превърне в „малкия“ Льо Ман тази неделя- "ЕКО 12 часа на България". За първи път в Източна Европа ще се проведе ендюранс – отборно картинг състезание за издръжливост от типа 24-те часа на Льо Ман. Надпреварата ще е от 11 до 23 часа!
Сред интересните имена в отборите са бившите пилоти във Формула 1-  Витантонио Лиуци и Джорджо Пантано, и още: Колин Браун –  световен шампион по картинг, победил Люис Хамилтън и Нико Розберг за титлата; бившият състезател в Moto GP Лукаш Пешек; българинът Мартинн Чой- 24-кратен шампион на страната, Еврошампион и участник в „24-ри часа на Льо Ман“.

Очаква се на старт да застанат над 25 международни отбора, всеки с максимум до 5 човека, които ще тестват издръжливостта и уменията си по време на 12-часовото състезание, с възможност за проследяване в преките излъчвания по БНТ и лайвстрийм в YouTube. Подобен формат ще се проведе за първи път в България.

Разликата в теглото на всички участници се изравнява до 80 кг. Картингите са на световно известния производител Sodi, модел SR5, 390 cc, 13 к.с., абсолютно изравнени, за да дадат равен шанс на всички отбори.

Входът е свободен!
Дарик- Кюстендил