/ Влади Владимиров
Възстановено е движението по АМ "Струма", от пътен възел Долна Диканя до пътен възел Дупница- Север, по трасето София-Благоевград. Движението по магистралата вече се осъществява в двете посоки, без ограничения от 16:00 часа днес, съобщиха за Дарик от Областно пътно управление-Кюстендил.

На 23 април започна ремонт на дилатационна фуга  на мост / при км 46 в платното за Дупница на АМ „Струма“. По време на ремонтните дейности движението в посока Дупница се пренасочваше при пътен възел „Долна Диканя“ по първокласния път София-Кулата и при пътен възел „Дупница-Север“ пътуващите се включваха обратно в АМ „Струма“.  В дни с по- голям трафик се създаваха колони от МПС преди ремонтирания участък.
 
Екипите работиха максимално мобилизирано, за да може движението в тази отсечка на АМ „Струма“ да бъде пуснато, колкото се може по-бързо и преди идващите почивни дни.
 
Ремонтът на дилатационната фуга се извършва на два етапа и ще продължи в платното от Благоевград за София, но след почивните и празнични дни за Гергьовден.
Дарик- Кюстендил