ВСС пита съдия Мирослав Начев защо се бавят мотивите за братя Галеви
ВСС пита съдия Мирослав Начев защо се бавят мотивите за братя Галеви / Дарик Кюстендил, архив

Комисията по изпълнение на Мерките за организацията на работата на делата с особен обществен интерес в органите на съдебната власт взе решение да покани на среща съдия Мирослав Начев от ОС - Кюстендил, който е докладчик по НОХД № 287/2009 г. по описа на ОС - Кюстендил, известно като "делото срещу братя Галеви". Поканата е публикувана на сайта на Висшия съдебен съвет.  Целта на срещата е в разговор със съдията да се установи причината мотивите на присъдата да не са изготвени в срока, предвиден в чл. 308 от НПК.

Това е едно от делата с висок обществен интерес, наблюдавани както от ВСС, така и от Европейската комисия. В задълженията и правомощията на  комисията е при установено забавяне на тези дела да извършва проверки с цел да се обсъдят мерки за оптимизиране хода им, пише още в съобщението.

" Все още не съм получил покана за тази среща. Мотивите ще бъдат публикувани официално на страницата на Кюстендилски окръжен съд в близките дни. Както вече бях  обещал в началото на месец февруари", каза за Дарик административният ръководител на Кюстендилски окръжен съд и съдия по делото Мирослав Начев.