Волейболистките на Велбъжд- девойки старша възраст изпуснаха за 2 гейма квота за финалите
Волейболистките на Велбъжд- девойки старша възраст изпуснаха за 2 гейма квота за финалите / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Два загубени гейма лишиха волейболистките на "Велбъжд"- девойки старша възраст от директна квота за републиканските финали. Кюстендилки отстъпиха първото място във регион "Струма" на "Пирин"- Разлог, като играха без основните си титулярки от есента.
Двата отбора завършиха с еднакъв актив от пет победи, една загуба и по 15 точки, но представителките на Разлог имаха по-добра геймова разлика от съперничките си от Кюстендил, като това им даде предимство за първото позиция и място на финали. Кюстендилки победиха момичетата от Разлог в Кюстендил през есента с 3:1 гейма, но отстъпиха през пролетта с 0:3.
Отборът на "Велбъжд" остава втори и по регламент получава втори шанс за класиране на финалите, след допълнителни квалификации. Останалите два участника Ботев (Ихтиман) и Благоевград (Благоевград) отпадат от по-нататъшна надпревара, след като загубиха всичките си срещи от "Пирин" и "Велбъжд", но момичетата от Ихтиман взеха 1 гейм на кюстендилки.
Така вече са ясни шестте участници от различните регион, които добиха директни квоти за финалите. Така това са ЦСКА (София), Марица (Пловдив) и Казанлък (Казанлък) които не играха в пролетния дял, но се класират по право, по решение на федерацията, заради националните си състезателки, участващи на Европейското първенство 2015 за младша възраст, Левски (София), ЙЕБ (Шумен) и Пирин (Разлог).
На допълнителни квалификации за финали ще участват Локомотив (София), Звезди 94 (София) и Славия (София) от първа група, Велбъжд (Кюстендил) от втора група, Хебър (Пазарджик) от трета група, Тунджа (Ямбол) и Яворов (Чирпан) от четвърта група, Добруджа (Добрич) и Бултекс (Варна) от пета група, както и три отбора от шеста група, които ще станат ясни едва след като мине турнира на Северозападна България следващата седмица, информира сайтът http://bgvolleyball.com .