Владислав Методиев не успя да спечели медал от Полша, треньорите решават ще ходи ли на Рио
Владислав Методиев не успя да спечели медал от Полша, треньорите решават ще ходи ли на Рио / БФБ, архив

Владислав Методиев не успя да стигне до борбата за медалите на международния турнир "Петлашински" в Полша, в категория 98 кг. Националът от клуб "Васил и Георги Илиеви" загуби от кубинеца Даниел Кабрера с 0:8, но той го изтегли в репешажите, където съперник на българина бе Дзенченка (Беларус). Срещата завърши 2:2 точки, но напред продължи беларусина.
Другият български национал при 98-килограмовите, Елис Гури също загуби на старта - от поляка Радослав Гризбицки с 0:3. Загуба в първия кръг и за дупничанинът Даниел Александров, от унгареца Петер Баши с 0:8, категория до 80 кг.
Съдия на турнира бе главният треньор на клуб "Васил и Георги Илиеви" Валери Райчев.
Националите ни са на подготовка в Полша вече седмица, а надпреварата е част от подготовката за олимпийските игри и определяне на борците за Рио. Квотите не са поименни, а състезателите ще бъдат обявени от треньорските щабове в последния момент.
Бронзов медал от турнир в Румъния спечели борецът от кюстендилския клуб Атанас Колев, който се качи на почетната стълбичка в категория до 75 кг. Българите спечелиха общо 4 бронзови медала. На тепиха излязоха състезатели от Иран, Азербайджан, Молдова, Украйна, Румъния.