Темида съд
Темида съд / iStock/Getty Images
Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, чието изпълнение да бъде отложено за изпитателен срок от 3 години, за Иван Ч. /на 51 години/, постанови Районен съд – Дупница. Съдът, под председателството на съдия Ели Скоклева, одобри подписаното споразумение между Районна прокуратура – Дупница, защитника на подсъдимия и подсъдимия.

Иван Ч. се признава за виновен в това, че на 20.11.2019 г., в с. Яхиново, община Дупница, в къща, в кутия за очила, е държал взривни вещества, а именно 2 бр. капсул - детонатори, фабрично произведени с медна гилза и в прилежаща постройка към къщата, в стар хладилник, в метална кутия от кафе е държал боеприпаси, а именно 86 бр. капсули – тип „Боксер“, предназначени за саморъчно изработване на ловни патрони, без да има за това надлежно разрешение (съгласно чл. 56, ал. 1 във вр. с чл. 50, ал. 1 и ал.3 от ЗОБВВПИ) – престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.

Подсъдимият следва да заплати направените на досъдебното производство разноски за извършена балистична експертиза и комплексна експертиза в областта на химията и взривното дело в размер на 180.59 лв. по сметка на ОД на МВР-Кюстендил

Определението е окончателно и не принадлежи на обжалване