Екогласност Дупница
Екогласност Дупница / Дарик- Кюстендил
В Дупница преучредиха общинската структура на „Екогласност“ , след като ръководството на националната структура закри предишната общинска организация заради липса на активност по важни за община Дупница проблеми, свързани с екологията ,обяви на пресконференция националният лидер Емил Георгиев. Той обяви още, че ще има нова структура и ново ръководство, за председател е избрана Даниела Борисова, за секретар Красимира Тодорова.

„Старата структурата не можа да поеме свята отговорност за опазване на околната среда. Направихме всичко възможно да има ред в организацията в Дупница, но не се получи“ обясни Георгиев и допълни, че като част от коалицията „БСП за България“, в Дупница е била единствената структура на „Екогласност“, която е бойкотирала последните два избора проведени миналата година. „Дойде ни в повече, когато попаднахме на прикриване на информация относно депонирането на отпадъци в района АМ „Струма““, коментира още лидера на „Екогласност“.

Предизвикателствата пред обновената структура са депото в Дупница, балите в района на АМ „Струма“, очертаващите се проблеми с водата и действието на ТЕЦ „Бобов дол“.

На срещата днес присъства и Борислав Тасков, председател на Сдружение „Бъдеще за Джерман“. Той, заедно с новото ръководство на „Екогласност“ в Дупница ще възобновят дейността си срещу изграждането на Регионалното депо за отпадъци, рестартирайки петицията, която ще бъде изпратена както до министъра на околната среда и водите, така и до ЕК по околна среда.