Учениците в ПГИМ „Йордан Захариев отбелязаха Международния ден на доброволеца
Учениците в ПГИМ „Йордан Захариев отбелязаха Международния ден на доброволеца / netinfo

Във връзка с Международния ден на доброволеца - 5-и декември - във фоайето на ПГИМ „Йордан Захариев" бе подредена изложба - „Подари час" на Националния алианс за работа с доброволци - България.

В съвременния комерсиален свят "доброволността" е една от съхранените ценности, средство и начин за подпомагане на хора, неспособни сами да се грижат за себе си, подпомагане на обществото в критични моменти, когато са застрашени живота и здравето на други хора или природата като цяло.
Учениците на Професионална гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев" приготвят подаръци, сладкиши, представят презентации и знаят на кого да подарят и с кого да говорят. Признание за гимназията е фактът, че сред 11 номинирани за титлата „Рицар на добрата воля" за 2016 година са Робърт Ананиев и Мариана Котова, ученици от ХII клас.

Учениците в ПГИМ Йордан Захариев отбелязаха Международния ден на доброволеца
netinfo

 

Наградени бяха и Антон Станков, Полина Спасова, Денислава Вучкова, Габриела Костова - ученици от Х г - за участия в мероприятия на РИМ -Кюстендил по случай Международния ден на музеите - „Отключи историята на твоя град". Аксиния Велкова от X г клас получи и награда за участие в подготовката и организацията на работилницата за изработване на въоръжение.
Възпитаниците на ПГИМ са открили и друг начин да вложат желанието и ентусиазма си в нещо смислено. На 29.12.2016г. от 18 часа в Драматичен театър Кюстендил те организират благотворителен концерт под надслов „Чудесата се случват, ДА ГО ДОКАЖЕМ!". Събраните средства ще бъдат дарени на нуждаещи се от лечение деца с онкологични заболявания.