/ Влади Владимиров
Работилница по роботика, с участието на петокласници от ПМГ и ОУ “Даскал Димитри” започна работа в Обединен детски комплекс в Кюстендил. Тя е част от третата IT конференция, на която днес и утре града е домакин.

Работилница по роботика
Влади Владимиров

”Идваме по покана на община Кюстендил и ще споделим нашия опит по работа с проект- Образователна роботика за наука, инженерство и математика. Тази година ще работим с роботизирани ръце.

С тях децата ще се забавляват и ще играят, като ще научат как се работи в двуизмерна и триизмерна координатна система. Ще се научат на опростени структури за програмиране, чрез които да могат да програмират тази ръка.

Целта е да запалим децата по технологиите. Те да видят, че това е нещо интересно и в бъдеще да могат по- дългосрочно да се занимават с технологии. Нашата цел не е всяко дете да стане програмист, но технологиите навлизат все повече в живота ни и в нашата работа, и трябва да сме в състояние да можем да работим с тях”, коментира пред Дарик преподавателят и изследовател Ивайло Георгиев от Работилницата по роботика.

Работилница по роботика
Влади Владимиров

Ученето става чрез игра, така децата са по- мотивирани и неусетно научават нещата. Ако ги сравним си игрите с компютър, роботите дават по- реалистичен поглед върху комуникацията човек- машина- робот.

Работилница по роботика
Влади Владимиров
 

“Най- добре е да работим с ученици между 2- 5 клас, когато са изключително любопитни към нещата и не се притесняват да питат и да експериментират”, каза още Ивайло Георгиев.
Дарик- Кюстендил