Убийците на Светослав Йорданов все още се издирват. Отнети са му кредитни карти, ключове от жилище и документи
Убийците на Светослав Йорданов все още се издирват. Отнети са му кредитни карти, ключове от жилище и документи / netinfo

Убийците на 33-годишния българин Светослав Йорданов все още се издирват. Най-вероятно става дума за обир, защото са му отнети документи, кредитни карти и ключове от семейно жилище, съобщиха за Дарик Кюстендил от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Временно изпълняващият длъжността консул в Лос Анджелис се е свързал с местната полиция във Финикс, където е убит Йорданов и със семейството му. Кюстендилецът е бил шофьор на такси, като по данни на свидетели той е качил двама пътници от летището в града. Тяхната самоличност е неизвестна и все още се издирват, допълниха от външното министерство. По тялото му има следи от насилие, гласи официалната информация.

Светослав Йорданов е законно пребивавал в САЩ със зелена карта. По информация на Дарик, Йорданов е бил футболист, учил е в Спортното училище в Кюстендил, като е бил приятел от детинство с Илиян Стоянов.

"Израснали сме заедно. Аз съм му и кум. Голяма загуба", каза за Дарик от Япония Илиян Стоянов.

В сайта www.bghorizon.com, в информация публикувана на 12-ти януари пише:

"На 7-ми януари по обяд таксито на Светослав Йорданов е на северния изход на 4-ти терминал на международното летище Скай Харбър във Финикс. Към 1 часа двама клиенти се качват и потеглят. Половин час по-късно трупът на Светослав - прострелян в сънната артерия - е бил изхвърлен на 29-то авеню и Бел Роуд.

Таксито е намерено на другата сутрин на десетина мили от мястото на трупа. Колата е била залята отвътре със специална течност, за да се заличат евентуални отпечатъци. В разследването е привлечено ФБР. Аутопсията е била днес, а поклонението вероятно ще е в неделя".

"Български хоризонт" помества и съобщение от близки на починалия:

"Вдовицата на починалия е в отчайващо финансово положение и е изпаднала в тежък шок. Нямат никаква застраховка. Семейството е разчитало изцяло на заработеното от Светльо, нямат други приходи.

След като разбрали за случилото се, сомалийските колеги на Светослав набързо събрали 1600 долара. Българските шофьори са се наели да организират изпращането на тялото в България, и доколкото могат да съдействат на вдовицата и 5-годишното й дете с каквото могат.

Сега е ред на останалите българи да проявят човещина и да помогнат. Вече е подета кампания за набиране на средства".